2016 Clarissenstraat

Van 1468 tot 1717 lag er tussen de huidige Clarissenstraat en de Dommel een klooster van de zusters Clarissen. Zij kwamen nooit buiten het klooster en verdienden de kost door wasgoed van rijke burgers uit Boxtel te wassen. Schriftelijke bronnen van de zusters zijn onlangs onderzocht onder leiding van Hans de Visser. Zie pagina 235 en verder in zijn boek “Boxtel: een heerlijkheid tussen twee heren”.

De plaats waar het klooster precies lag is niet bekend. Via archeologisch onderzoek willen we daar meer over te weten komen. Met de bewoners van huisnummers 9 tot en met 29 proberen we de voorwerpen die zij ooit gevonden hebben in hun tuin te bestuderen. Ook is er een plan om met een grondradar te onderzoeken of er diep in de grond nog fundamenten zichtbaar zijn.

Dit bericht is geplaatst in Project. Bookmark de permalink.